Αρχική σελίδα » Προβολή ανακοίνωσης

Προβολή ανακοίνωσης

25.09.2024

Το Ε.Κ.Π.Α. στο CIVIS: Salzburg CIVIS Days 2024 (24-26/09/2024)

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά λαμβάνει χώρα στις 24-26 Σεπτεμβρίου 2024 η μεγάλη ετήσια εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου CIVIS με τίτλο "CIVIS Days", με οικοδεσπότη αυτή τη φορά το Πανεπιστήμιο Paris Lodron University of Salzburg!

Το Ε.Κ.Π.Α. δίνει το παρόν στο φετινό "CIVIS Days", με ισχυρή εκπρόσωπηση και ομάδα 17 ανθρώπων από τις διάφορες ομάδες εργασίας του CIVIS, με επικεφαλής την Αντιπρύτανι Ακαδημαϊκών, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και επιστημονική υπεύθυνη του CIVIS στο Ε.Κ.Π.Α., Καθηγήτρια Λατινικής Φιλολογίας κ. Σοφία Παπαϊωάννου.

Ανάμεσα στα μέλη της ομάδας του Ε.Κ.Π.Α., η κ. Μαρία Δασκολιά, Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ε.Κ.Π.Α., WP9 leader, Stream 3 coordinator.

Οι "CIVIS Days” αποτελούν  σημείο συνάντησης για όλους: ακαδημαϊκούς, φοιτητές, διοικητικό προσωπικό, ερευνητές, αλλά και διακεκριμένους επιστήμονες, κοινωνικούς εταίρους και εκπροσώπους των θεσμών της Ε.Ε., άλλων Συμμαχιών και της κοινωνίας των πολιτών από όλη την Ευρώπη.  Αναλυτικότερα, η τριήμερη εκδήλωση περιλαμβάνει πολυάριθμα δρώμενα, και ένα ευρύ φάσμα συναντήσεων εργασίας και δημόσιων συνεδριάσεων με στόχο την προώθηση της συνεργασίας και της ανταλλαγής γνώσεων στο πλαίσιο της Συμμαχίας του CIVIS με άλλες Συμμαχίες και την ευρύτερη επιστημονική κοινότητα. Οι δημόσιες συνεδρίες είναι ανοικτές προς όλους, εντός και εκτός πανεπιστημιακής κοινότητας, με δυνατότητα και διαδικτυακής παρακολούθησης, και πραγματεύονται θέματα όπως τα ευρωπαϊκά πτυχία, τα μικτά εντατικά προγράμματα (BIPs), την επιστημονική συνεργασία Αφρικής - Ε.Ε., αλλά και θέματα αναφορικά με τις συμπράξεις των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων (εμπειρίες, καλές πρακτικές και προοπτικές). Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ των πρωτοβουλιών που θα παρουσιαστούν περιλαμβάνεται το ιδρυματικό έργο PolyCIVIS: Confronting the Polycrisis in Europe and Africa through Research, Policy and Education.

Μπορείτε να δείτε εδώ το πρόγραμμα των ανοιχτών διεπιστημονικών διαλέξεων-συνεδριών που διατίθενται και διαδικτυακά μέσω live streaming και να δηλώσετε συμμετοχή σε αυτή που σας ενδιαφέρει.