Αρχική σελίδα » Προβολή ανακοίνωσης

Προβολή ανακοίνωσης

05.04.2022

Διαδικτυακή Επιμορφωτική Ημερίδα του ΕργΠΕ-ΕΚΠΑ με το ΚΠΕ/ΚΕΠΕΑ Μακρινίτσας (04/04/2022)

Το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ πραγματοποίησε διαδικτυακή επιμορφωτική ημερίδα σε συνεργασία και με την οργανωτική πρωτοβουλία και υποστήριξη του ΚΠΕ Μακρινίτσας σε θέματα Επιστήμης των Πολιτών και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022.

Το θέμα της ημερίδας ήταν «Τα βότανα στη ζωή μας- Επιστήμη των Πολιτών και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» και την παρακολούθησαν περισσότεροι από 600 εκπαιδευτικοί και στελέχη της εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, η Αν. Καθηγήτρια Μαρία Δασκολιά και Δ/ντρια του ΕργΠΕ-ΕΚΠΑ μίλησε με θέμα «Επιστήμη των Πολιτών και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: μια αμοιβαία ευεργετική συνεργασία για τη φύση, την επιστήμη και την εκπαίδευση». Ο Δρ. Δημήτρης Γκότζος και συνεργάτης του ΕργΠΕ-ΕΚΠΑ παρουσίασε τις δυνατότητες των Παρατηρητηρίων Πολιτών του έργου Cos4Cloud για την αναγνώριση και καταγραφή των βοτάνων και των αρωματικών φυτών. Τέλος, οι υποψήφιες Δρ. και συνεργάτιδες του ΕργΠε-ΕΚΠΑ Άννα Τρίγκατζη, Ματρώνα Παππά και Μένια Δασκαλάκη μίλησαν με θέμα «Σενάρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που στηρίζονται στα εργαλεία και τις τεχνολογίες  της ψηφιακής επιστήμης των πολιτών του έργου Cos4Cloud».